2017-10-07 12:44:53• hírek • Kocsis Zoltán

Elmúlt a Ritli-effektus? Két 1-0 után két 0-2

Magabiztos győzelmet aratott Bogdan Andone csapata Szatmárnémetiben! Ennek a hírnek egy évvel ezelőtt még örültek volna az Olimpia szurkolói. A nagyenyedi edző azonban időközben már a temesvári ASU Politehnica kispadján ül, amely csapat a második osztály 11. fordulójában 2-0-ás győzelmet aratott az Olimpia otthonában.

Az Olimpia két, egyaránt 1-0-ás bajnoki győzelem után fogadta a temesváriakat – na meg egy 2-0-ás vereséggel a háta mögött, amit kedden szenvedett el Kolozsváron. A kezdés nem sok reményre adott okot a hazai szurkolóknak, a vendégek az első hét percben kétszer is vezetést szerezhettek volna: előbb a tavaly még az Olimpiát erősítő Raul Krausz, majd Alexandru Badauta révén. Az idő teltével aztán a Oli kiegyenlítetté tette a játékot, ami a helyzetekben is kezdett megmutatkozni: Cristian Munteanu, majd Vasile Pop is szabadrúgásból veszélyeztetett, Doru Miholca lövését a védők blokkolták.

A hazai fölény ellenére a temesváriak szerezték meg a vezetést a 28. percben, amikor egy gyors kontra végén Cornel Predescu remek egyéni alakítása után Badautának nem maradt más dolga, mint hogy az üres kapuba passzoljon. Alig nyolc perccel később az Olimpia majdnem kiegyenlített, de Ciprian Durus lövése után a kapufán csattant a labda. Se a szerencse, sem a bírók nem álltak ekkor a szatmáriak mellé, a játékrész végén egyértelmű kezezés után nem ítélt büntetőt a játékvezető az Olimpia javára.

A második félidő meglehetősen lagymatagon kezdődött, az első említésre méltó esemény a Poli újabb gólja volt: Deian Sorescu maradt egyedül a kapussal és nem hibázott. A hazaiak részéről egyedül Olivier Lusamba jelentett némi veszélyt az ellen kapujára, de egyik alkalommal sem volt igazán pontos. A legnagyobb ziccert a vendégek szalasztották el, amikor Sorescu három méterről célt tévesztett.

A találkozó végén – miközben a mintegy 500 fős temesvári szurkolótábor ünnepelt – a hazai tábor hátat fordított az Olimpia játékosainak. Azzal vádolják ugyanis a klubot, hogy eladta a keddi kupameccset. Tény, hogy a szatmáriak szállását és étkezését a kolozsváriak fizették. Az Olimpia pedig abba is belement, hogy a mérkőzést számukra szokatlan időpontban és körülmények közepette, este és világításnál rendezzék.

Újabb vereségével az Olimpia 13. helyen áll a bajnoki tabellán. A sárga-kékek a következő fordulóban a Stiinta Miroslava otthonában lépnek pályára.

11. forduló:
Olimpia – Temesvári ASU Politehnica 0-2
gólok
: Badauta (28), Sorescu (58.)
Az Olimpia összeállítása:  Fl. Muntean - Duruş, Hlinca, Cr. Munteanu, Miholca ( 58. Copaci)- R. Rus, Vas. Pop, D. Muntean (cpt.), Fl. Achim (58. Villand) – Jurj (79.  Cubaş ), Lusamba

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: